Jabuke Redlove serija je od nekoliko sorti koje je uzgojio Markus Kobelt u Švicarskoj. Oni su hibridi iz unakrsnog oprašivanja nekoliko sorti. Uzastopnim pokušajima dobiveni su plodovi dobre veličine i oblika, kao i mesa više ili manje crvene boje. Osim svog atraktivnog izgleda, odlikuje se i finim okusom te statusom zdrave namirnice.

IZGLED

Raste do 4 metra visoko, cvate roza crveno, listovi su smeđe crveno zeleni. Cvate u svibnju, a zrije od rujna do listopada. Srednje debeli okrugli plodovi su tamno crvene boje, iznimno sočnog mesa. Jabuku Redlove-Red Merylinn karakterizira spori rast i velika rodnost.

SADNJA I ODRŽAVANJE

Sadnja jabuke Redlove-Red Merylinn moguća je tijekom cijele godine. Nema prirodnog neprijatelja, tako da nema potrebe za bilo kakvim korištenjem pesticida. Kao i svakoj voćki potrebna joj je rezidba i održavanje, a sav voćarski asortiman potreban za Vašu jabuku možete pronaći u Vrtnom centru Tony.

ZANIMLJIVOSTI

Jabuka Redlove-Red Merylinn bogata je antioksidansima 30% do 40% više od obične jabuke.

KAKO KUPITI JABUKU REDLOVE-RED MERYLINN?

Sadnice jabuke Redlove-Red Merylinn možete kupiti u Vrtnom centru Tony na adresi Ulica Nikole Tesle 117 Đakovo, a za sve ostale informacije nazovite na broj 031 821 402.